Make your own free website on Tripod.com

GOLUBARSTVO

UDRUZENJE ZA ZASTITU I ODGOJ SITNIH ZIVOTINJA NOVI SAD IZ NOVOG SADA ORGANIZUJE:

POCETNA STRANA
POLJSKI LUKS
UDRUZENJE ZA ZASTITU I ODGOJ SITNIH ZIVOTINJA NOVI SAD
KALENDAR IZLOZBI
BIBLIOTEKA ZA GOLUBARE
ODGAJIVACI GOLUBOVA
LINKOVI

,,TRECI DRZAVNI SAMPIONAT REPUBLIKE SRBIJE I 46. MEDJUNARODNU IZLOZBU SITNIH ZIVOTINJA,,

(SAMPIONAT REPUBLICKOG SAVEZA SRBIJE)

Izlozbu: golubova, zivine, kunica, ptica, akvaristike i drugih sitnih zivotinja

KOJA CE SE ODRZATI OD 12. DO 14. DECEMBRA 2008. GODINE U HALI MASTER NOVOSADSKOG SAJMA.

U okviru izlozbe organizuju se posebne izlozbene postavke - ,,SPECIJALKE,, za sledece rase Golubova: Americki kraljevski golub - King, Malteski golub - Maltezer, Gusane, Nemackog strasera i Staparskog goluba.
Zivine: Patuljasta kokin kina i Brama
Kunice: Belgijski orijas - pojedinacno ili kolekcija (cetiri komada pojedinacno)

Medjunarodna izlozba sitnih zivotinja u Novom Sadu, predstavlja najvecu manifestaciju ove vrste u nasoj zemlji, kao i jednu od najvecih izlozbi sitnih zivotinja na Balkanu. Na ovom ,,Prazniku odgoja,, eksponate izlazu najuspesniji, odnosno vodeci domaci odgajivaci, ali i brojni odgajivaci iz susednih zemalja, kao i iz zemalja srednje i zapadne Evrope. Na izlozbi je uvek izlozeno preko tri hiljade eksponata od strane, vise od cetiri stotine odgajivaca iz zemlje i inostranstva. Tradicionalno su na izlozbi u najvecem broju izlozeni golubovi u sirokom spektru rasa, a izlazu se i razlicite rase ukrasne zivine, kunica i ptica. Takodje je postala tradicija da se poslednjeg dana izlozbe, u nedelju, organizuje velika berza sitnih zivotinja, hrane, lekova i druge opreme neophodne za uspesan odgoj. Berza okuplja veliki broj odgajivaca, ali i brojne ljubitelje sitnih zivotinja, i ona predstavlja idealnu priliku za diskusiju, razmenu odgajivackih iskustava i brojnih saveta medju odgajivacima. Na izlozbi se takodje uvek organizuju nekoliko specijalki za pojedine rase golubova, kunica i zivine. Od izlozbene sezone 2006/2007 u nasoj zemlji se organizuje ,,Drzavna izlozba sitnih zivotinja,, odnosno sampionat Srbije. Ove godine ,,Sampionat republickog saveza Srbije,, ce se odrzati upravo u Novom Sadu cime ce karakter ove manifestacije biti jos znacajniji i veci. U celini izlozba u Novom Sadu vec decenijama predstavlja neprikosnovenu i daleko najmasovniju, a samim tim i najznacajniju manifestaciju ove vrste kod nas. Upravo zbog toga, svi odgajivaci i ljubitelji sitnih zivotinja je uvek zeljno iscekuju. Zato obavazno posetite ovaj odgajivacki spektakl, ili uzmite ucesce na njemu i predstavite rezlutate svoga odgoja!!!

INFORMACIJE O IZLOZBI:

Datum: od 12 do 14 decembra 2008. godine.
Lokacija: Novosadski sajam, hala: Master
Poslednjeg dana izlozbe, u nedelju 14.12.2008.godine bice organizovana velika berza sitnih zivotinja, hrane, opreme, lekova i ostalog.

Podrsku udruzenju u vidu prezentovanja izlozbe na internetu dali: ,,GOLUBARSTVO,, (Internet prezentacija posvecena unapredjenju odgoja golubova i ostalih sitnih zivotinja)
http://golubluks.tripod.com

Udruzenje za zastitu i odgoj sitnih zivotinja Novi Sad

oktobar 2008.

POVRATAK NA VRH STRANE